”Vi gör en chattapp utan koppling till internet”

2015-03-03 07:09  

Ny Teknik pratar med tre entreprenörer som nätverkar på Mobile World Congress i Barcelona.

Smsgrupp

1.
Martin Jacobson, vd.

"Vi gör en chattapp utan koppling till internet. Den går sömlöst via telenätet och fungerar ungefär som Whatsapp, du kan koordinera middagen med dina vänner till exempel. Vi har nästan 1 miljon användare, har funnits i omkring fyra år och är 20 personer som sitter vid Slussen. Jag är på MWC för att träffa partner och kunder".

Volumental

2.
Anna Malkan, kommunikationschef.
"Vi har en app för fullkroppsskanning som skapar noggranna kroppsmodeller för till exempel skor eller glasögon. Den första piloten kommer under våren, det är en internationell retailkedja. Det är första gången som folk kan skanna sig själva i butiken. Jag är på MWC för att träffa strategiska partners som Intel, vi visar upp huvudskanning i deras booth, det är en 3d-selfieapp."

Behaviosec

3. Olov Renberg, operativ chef och grundare.
"Vår mjukvara kollar att du beter dig som dig själv. Tekniken används av alla svenska banker på ett eller annat sätt - i internetbanken eller bankappen. Vi har nyligen gjort en stor molnutrullning på en engelsk bank. Vi är från Luleå, men har kontor i Stockholm och London. Nu är jag på MWC för att träffa handsetföretag för att bygga in tekniken direkt i telefonen."

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt