Utterström: Jag var Håkan Lans bollplank

2007-05-01 23:00  

Peter Utterström, delägare i advokatfirman Delphi, säger att konspirationsteorin om att advokaterna försöker blåsa Håkan Lans bygger på ett antal helt felaktiga påståenden.

- När Håkan Lans flyttade in som granne till mig i Saltsjöbaden i mitten av 1980-talet var det naturligt för honom att under sina rökpromenader, på gatan framför våra villor, bland annat prata med mig. Hur många kvällar har jag inte suttit på bagageluckan på min bil och pratat STDMA och grafikpatent, när Håkan väntat på mig efter jobbet, säger Peter Utterström.

Peter Utterström anser att han fungerade som ett bollplank till Håkan Lans under lång tid, flera år innan det blev tal om professionell rådgivning.

- Jag vill understryka att jag aldrig försökt att få uppdrag av Håkan Lans, säger Peter Utterström.

Han hävdar att Håkan Lans mycket väl visste vem Talbot Lindström var, när han vände sig till Delphi för att få juridisk hjälp.

- Det här var runt 1995. Vi hade året innan annonserat tydligt att Talbot Lindström anslutit sig till oss och beskrivit hans bakgrund i den amerikanska förvaltningen. Och Håkan skulle aldrig acceptera att en för honom okänd person skulle engagera sig i hans frågor, säger Peter Utterström.

Peter Utterström hymlar inte med att grannkontakterna med Håkan Lans numera är bottenfrusna.

- Han tittar bort när vi möts. Men han vet att jag har fakta som stöder min version av vad som hänt.

- En del är redan offentligt, annat kommer fram när vi når till rättegång. Ingen ifrågasätter att Håkan Lans är ett geni som uppfinnare, men det innebär inte att han gör allt på rätt sätt. Den situation han nu befinner sig i har uppkommit genom att han har lämnat felaktig information till sina rådgivare, säger Peter Utterström.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt