Tre nya hedersdoktorer i Luleå

2002-08-23 13:12  
Carl Bennet

Friherren och industrimannen Carl Bennet är en av tre nya hedersdoktorer vid Luleå tekniska universitet.

Vad har Staffan "Vilse i pannkakan" Westerberg, Sam "Mr SVT" Nilsson och friherren Carl Bennet gemensamt. Jo, de har alla tre utsetts till hedersdoktorer vid Luleå tekniska universitet.

Industrimannen Carl Bennet blir hedersdoktor av teknisk fakultet för sina betydande insatser för svensk industri och sitt engagemang i utbildning. Han är styrelseordförande och ägare i flera bolag, bland annat Boliden AB och Sorb Industri AB, med norrländska intressen.

Carl Bennet är tidigare affärskollega med förre Trelleborgschefen Rune Andersson, som under många år i sin ungdom var en framstående forskare i Luleå.

Sam Nilsson utses till hedersdoktor vid både teknisk och filosofisk fakultet, för att han har utvecklat svensk television. Han var chef för Sveriges Television under åren 1981 till 1999. Under senare år har Sam Nilsson hjälpt Luleå tekniska universitet att starta utbildning och forskning inom media.

Teatermannen Staffan Westerberg blir hedersdoktor vid filosofisk fakultet för sin långa och uppmärksammade verksamhet inom teatern, många gånger vid Norrbottensteatern. Han är mest känd för barn-tv-programmet Vilse i pannkakan.

Tiina Moilanen Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt