Tim Cook sätter teknikgränser för brorson

2018-01-22 08:17  
Apples vd Tim Cook. Foto: TT

Apples vd Tim Cook avråder unga personer i sin närhet från att använda sociala medier.

– Jag har inte barn, men jag har en brorson som jag sätter en del gränser för. Det finns saker som jag inte tillåter; jag vill inte att de ska vara på sociala medier, säger han i samband med ett skolbesök i Storbritannien, rapporterar The Guardian.

Brorsonen fyller snart tonåring.

Eleverna på skolan som Cook besöker lär sig att koda – men Apple-vd:n anser att användningen av teknik i klassrummen bör begränsas, även i ämnen som kräver datorer.

– Det finns fortfarande begrepp som du vill kunna prata om och förstå. Om jag tycker att du ska använda mycket teknik på en litteraturlektion? Antagligen inte, säger han.

Läs mer: Så aktiverar du blixtsnabbt nödsamtal med din Iphone

När det gäller språkkunskaper är Cook dock för en mer teknisk inriktning i skolorna:

– Jag tycker, om du måste välja, att det är viktigare att lära sig kodning än ett främmande språk. Jag vet att vissa inte håller med mig om det. Men kodning är ett globalt språk, ett sätt att kunna konversera med sju miljarder människor.

Mer om: Tim Cook Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt