Svensk iptv-server tar in 68 riskmiljoner

2009-03-18 15:07  

Stockholmsföretaget Edgeware, som utvecklar servrar för iptv, tar in motsvarande 68 miljoner kronor i nytt riskkapital och öppnar kontor i Silicon Valley.

–Med den här kapitalinjektionen är vi väl positionerade att expandera medan många av våra konkurrenter drar ner, säger vd Joachim Roos i ett uttalande.

Edgeware utvecklar driftsäkra specialbyggda servrar för tv-sändningar i bredbandsnätet. Nu tar företaget tar in 8 miljoner dollar i nytt riskkapital, vilket motsvarar cirka 68 miljoner kronor. Det amerikanska halvledarbolaget Micron Technology går in som ny investerare. De tidigare ägarna Creandum och Amadeus deltar också.

De nya pengarna ska framför allt användas till att stärka Edgewares närvaro i Nordamerika, där företaget redan har kunder. Man öppnar även ett kontor i Silicon Valley.

Edgeware startade 2004 och har 30 anställda. På kundlistan finns bland annat Telia Sonera, medan ip-tv-jätten Alcatel-Lucent är en partner.

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt