Starkt kvartal av Apple – slog förväntningarna

2022-04-29 08:37  
Apples senaste Iphone släpptes i september. Arkivbild.

Apple redovisar en omsättning på 97,28 miljarder dollar för det senaste kvartalet, att jämföra med de 93,89 miljarder dollar analytikerna hade förväntat sig.

Den amerikanska it-jätten uppvisar stark tillväxt. På årsbasis växte omsättningen med 9 procent det senaste kvartalet, rapporterar CNBC.

Vinsten per aktie uppgår till 1:52 dollar. Analytikerna hade räknat med 1:43 dollar.

Läs mer: Apple slänger ut gamla appar – utvecklare rasar

Analytiker spekulerade inför rapporten om en ny högstanotering efter förra kvartalets rekordomsättning. Riktigt så bra blev det inte, men på bolaget överträffade ändå förväntningarna vad gäller nästan samtliga nyckeltal.

Sålde Iphones för 50 miljarder dollar

Försäljningen av Iphone landade på 50,57 miljarder dollar och Mac på 10,44 miljarder dollar, en ökning med 5,5 respektive respektive 14,73 procent på årsbasis.

Apples styrelse meddelar att man sjösätter ytterligare ett återköpsprogram på 90 miljarder dollar. Bolaget spenderade nästan lika mycket, 88,3 miljarder dollar, på återköp 2021.

Aktien steg inledningsvis med 2 procent i efterhandeln men vände sedan nedåt.

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt