Spotify kan vara på väg att släppa smart högtalare

2018-02-21 09:58  
Apples smarta högtalare Homepod. Foto: TT / AP Photo / Marcio Jose Sanchez

Streamingtjänsten rekryterar personal som ska utveckla bolagets första fysiska produkter. Mycket talar för att det handlar om smarta högtalare i stil med Apple Homepod eller Amazon Echo.

Spotify verkar vara på väg att utveckla sin egen smarta högtalare, om man ska tolka en rad jobbannonser från streamingbolaget. En nyhet som först uppmärksammades i The Guardian.

”Spotify är på väg att skapa sina första fysiska produkter”, skriver bolaget i en jobbannons. Det ska handla om någon form av ”uppkopplad hårdvara”.

Målet med tjänsten är att styra upp tillverkningen, försäljningen och marknadsföringen av produkten. Något som tyder på att en lansering inte kan vara alltför långt borta.

Just nu ligger tre hårdvarutjänster ute, alla placerade på huvudkontoret i Stockholm.

Läs mer: Kolla in Ikeas nya ljudsystem från Teenage Engineering

Med hjälp av tekniken Spotify Connect finns den svenska streamingtjänsten redan i alltifrån smarta högtalare till nya bilar. Apple Homepod som nyligen lanserades har däremot inget stöd för Spotify, där gäller enbart konkurrenten Apple Music. Kanske är det en av anledningarna till att Spotify vill få ut egen hårdvara på marknaden.

Samtidigt tros försäljningen av smarta högtalare växa med raketfart. Analyshuset Gartner förutspår att högtalare med röstassistenter, som Echo eller Homepod, kommer att omsätta 3,5 miljarder dollar år 2021. En mångdubbling på några få år.

Redan i april förra året började ryktena om ett uppkopplad högtalare från Spotify. Även då citerades en jobbannons där Spotify sökte någon som ville jobba med hårdvara ”i stil med Pebble Watch, Amazon Echo och Snap Spectacles”.

Spotify har inte kommenterat ryktena.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt