Skype försvinner från sajter i Kina

2017-11-21 16:08  
Foto: Liau Chung Ren / IBL Bildbyrå, AP Photo / Patrick Sison / TT

Sedan över en månad tillbaka är Skype inte tillgängligt i Kina på en rad sajter där appar laddas ner.

Däribland Apples App store, skriver The New York Times. Enligt tidningen stödjer tjänsten inte en ny lag, vilket lett till att den plockats bort.

Även om Skype fortfarande går att använda i Kina har borttagandet lett till en mängd klagomål från kinesiska användare. På forum rapporteras det om att det inte heller går att förnya eller betala för Skypes tjänster. Så har det varit sedan i början av oktober.

Det är ännu oklart vad som kommer hända med det Microsoftägda företaget i Kina. Borttagandet är dock med stor säkerhet ett led i regeringens försök att kontrollera och övervaka informationsflödet på internet, skriver The New York Times.

Tidigare under hösten blockerades exempelvis Facebookägda kommunikationskanalen Whatsapp. Regerings filter har sedan tidigare stoppat kommunikationsverktyg som Facebook, Gmail, Twitter och Snapchat.

Mer om: Kina Skype

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt