Samsung tjuvstartade IFA med supertålig smartklocka

2017-08-31 08:00  

IFA 2017. En militärklassad smartklocka var kvällens stora nyhet på Samungs presskonferens i Berlin på onsdagen.

Den stora teknikmässan IFA i Berlin öppnar egentligen först på fredag. I sedvanlig ordning arrangerade Samsung en pampig presskonferesen redan två dagar innan för att säkra maximal uppmärksamhet för sina nya prylar.

Temat för onsdagskvällen var uppkopplade konsumentprylar, och hur dessa har förändrat våra liv.

– Det handlar om innovationer som förändrar ditt liv på sätt som du kunde föreställa dig – men som du sedan inte kan leva utan Människor som går runt med papperskartor på stan är i dag de som sticker ut, sade David Lowes, Samsungs europeiska marknadschef från scenen.

Samsung smällde sedan av flera lanseringar inom flera områden i snabbt takt - bland annat en ny tvättmaskin, spel-monitorer och tv-apparater. Den röda tråden, om än något vag, var att alla prylar var uppkopplade mot nätet på olika sätt.

Läs fler nyheter från IFA-mässan här!

Men nyheten som fick störst uppmärksamhet under kvällen var den nya smartklockan Gear Sport.

Det är en ovanligt robust modell som når upp till kraven för militärstandard MIL-STD-810G, vilket garanterar tålighet mot fall, vibrationer och luftfuktighet. Det innebär också klockan är vattentålig till ett djup på 50 meter.

Uret körs med Samsungs egna operativsystem Tizen - inte Googles Android - och ska gå att koppla ihop med både Ios- och Android-telefoner.

Under skalet finns en uppsättning sensorer som ska hjälpa användaren att mäta sina sportaktiviteter - bland annat accelerometer, gyro, pulsmätare, ljussensor och barometer.

Läs mer:

Läs mer: Så satsar Samsung på batterisäkerhet

Förutom Gear Sport visade Samsung även upp två andra träningsrelaterade prylar. Det vattentåliga armbandet Gear Fit 2 Pro har inbyggd GPS, stegräknare och ska kunna räkna längtider samt logga vilken simstil som bäraren använder.

De trådlösa hörlurarna Gear Icon X 2018 kan bland annat spåra användarens träning med hjälp av en accelerometer samt spara musik i ett inbyggt lagringsminne (4 gigabyte), vilket gör det möjligt att lyssna på låtar utan uppkoppling.

Kalle Wiklund

Mer om: IFA Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt