Hybridteknik hjälper ovana slunga snö

2005-11-02 10:46  

Snöslungan som hjälper även ovana operatörer att röja i drivorna presenteras till Lucia av Honda. Slungan drivs av en bensinmotor, medan larvbanden drivs elektriskt. Kapaciteten är 92 ton i timmen.

Slungan HSM15901 väger 273 kg
Tre grundinställningar finns att välja på. Ett automatläge som anpassar motorvarvtal och hastighet till snösituationen, ett läge som är användbart för oerfarna snöröjare. Ett automatiskt maxläge som slungar snön 21 meter bort samt ett helt manuellt läge för den som vill reglera snöröjningen baserat på egna erfarenheter.

En encylindrig fyrtaktsmotor med volymen 438 cc och effekten 11,2 kW driver snöslungan direkt, och framdrivningssystemet indirekt. Via en generator drivs bandens båda motorer av två 24 volts batterier.

Röjningsbredden är 920 mm och slungan tar snödjup på drygt en halvmeter i en körning. Operatören styr slungan med reglage med säkerhetsfattning, d v s den stannar om handtagen släpps.

Säljstart i Japan för denna medelstora snöslunga är 12 december.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt