Här är Googles billiga Pixel-telefon

2019-05-08 08:35  
Pixel-succén har uteblivit. Nu hoppas Google att en billigare variant ska få fart på försäljningen. Foto: Google

Googles Pixel-telefoner har inte blivit någon dundersuccé på marknaden. Nu hoppas sökjätten att en billig modell med rätt sorts kompromisser ska råda bot på det.

Är kameran det som fäller avgörandet när du köper en ny telefon? I så fall kan Googles nya budgettelefon Pixel 3A - som börjar på 399 dollar - förmodligen bli ett lockande alternativ. Jämfört med flaggskeppsmodellen Pixel 3, som kom ifjol, är 3A på en rad områden ordentligt decimerad. Oled-skärmen är inte lika tålig, skyddet mot vatten är inte lika bra, processorn (en Snapdragon 670) är inte lika snabb och det finns inget stöd för trådlös laddning.

Men när det gäller kameran har Google inte gjort några kompromisser alls. Och kameran i Pixel 3 är bland de bästa på marknaden. Därtill är batteriets kapacitet bara marginellt lägre i 3A-modellen, utöver det faktum att Google ägnar sig åt lite publikfrieri genom att återinföra hörlursuttaget.

Läs mer: Huawei P30 Pro: Här är årets kameramobil

Som vid tidigare lanseringar släpper Google två modeller samtidigt: 3A och 3A XL. Den stora skillnaden är storleken på skärm: 5,6 respektive 6 tum. XL-modellen kostar från 479 dollar. Att båda versionerna klätts i plast och inte metall eller glas har varit ytterligare ett sätt att få ner priset.

Peter Ottsjö

Mer om: Google Pixel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt