Galaxy S22-serien en fullträff för Samsung – slår rekord

2022-04-28 07:20  
Samsungs vinst steg med nästan 60 procent under årets första kvartal. Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Sydkoreanska elektronikjätten Samsung Electronics redovisar en nettovinstökning på nästan 60 procent för årets första kvartal. Ännu en gång redovisar också bolaget en rekordomsättning.

Samsung slår analytikernas tidigare förväntningar med råge. Uppgången har framför allt drivits av en stadig efterfrågan på minneschip och en stadig försäljning av mobiltelefoner.

"En stark försäljning av Galaxy S22-serien sedan den lanserades första kvartalet, har drivit omsättningsökningen," skriver bolaget.

Nettovinsten landar på 11 320 miljarder won, motsvarande 88 miljarder kronor, för det första kvartalet. Det är en ökning med över 58 procent jämfört med samma period förra året.

Läs mer: Läcka visar 35W-laddare – men Apple ligger fortfarande efter

Mellan januari och mars landade omsättningen på rekordhöga 77 780 miljarder won, eller 605 miljarder kronor – en uppgång med nästan 19 procent. Det är tredje kvartalet i rad som omsättningen slår rekord, skriver Samsung.

Efterfrågan på minneschip har varit hög under pandemin, samtidigt som det har varit svårt för många olika tekniktillverkare att få fram komponenter. Det har dock gynnat Samsung, som stärkt sin position som världens ledande chiptillverkare, enligt analytiker.

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt