Attefall: Ställ andra krav på studentbostäder

2012-10-12 14:25  
Stefan Attefall

Bostadsminister Stefan Attefall (Kd) vill att Boverket ska ställa andra krav på smålägenheter än på större bostäder.

-Vi måste inse att vi inte kan driva upp kravnivån till max även för smålägenheter om vi ska ha billiga yteffektiva lägenheter, säger han.

För att få till stånd ett ökat byggande av småbostäder för studenter och ungdomar vill bostadsministern att Boverket ska granska varenda byggregel för lägenheter upp till 35 kvadratmeter. Det är framför allt dagens krav på bullernivåer, tillgänglighet och gemensamhetsutrymmen i studentbostäder som han vill att myndigheten ska ifrågasätta.

-Jag tror att studenter som bor en kortare tid och inte heller tillbringar allt för mycket tid i sin lägenhet kan tänka sig att hamna i centrala lägen och därmed stå ut med att man inte har en tyst sida när man öppnar fönstret, säger han.

Om man ställer färre eller lägre krav på studentbostäder, finns det inte en risk att studenter blir ett B-lag?

-Jag tror själv att studenterna upplever att de skulle hamna i a-lagskategorin om de fick billigare och centrala lägenheter, säger Stefan Attefall.

Boverket kommer att få sitt uppdrag i regleringsbrevet i december.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer