Hållbar industri

Här är svenska mästarna i montering

Tommy Karlsson (till vänster) och Christian Nilsson med prisutdelaren Anna Davidsson, ansvarig för forsknings- och utvecklingsportföljen inom Produktion hos Volvo Cars. Foto: Dan Carlsson/Swerea IVF
Svenska Monteringspriset av Ebba von Wachenfeldt. Konstverket är inspirerat av Svenskt Monteringsforums logotyp. Foto: Dan Carlsson/Swerea IVF

Svenska Monteringspriset har delats ut för sjuttonde året i rad. Årets pristagare är Tommy Karlsson och Christian Nilsson, för en effektiviseringsprocess som ”utgör ett föredöme för svensk industri.”

Publicerad

Volvo Construction Equipments (VCE) fabrik i Hallsberg monterar hytter till dumprar, grävare, jordvältar och hjullastare. Fram till nyligen har de olika produkterna monterats i separata monteringslinjer. Men nu har en taktad linje för alla dessa produkter byggs, under ledning av projektledaren Christian Nilsson och Tommy Karlsson, teamledare för monteringsteknikerna.

VCE uppger att lageromsättningshastigheten ökat med 30 procent, 200 kvadratmeter golvyta frigjorts, och att körning med gaffeltruck mot monteringsplats har minskat med 80 procent.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här