TECH

Snapchat ber om ursäkt på förhand för sin nya chattbot

Snapchat släpper en ny chatbot.
Snapchat släpper en ny chatbot.

Med en ny chattrobot ska Snapchat låta betalande användare chatta med en ai. Den nya boten kallas ”My AI” och bygger på Open AI:s GPT-teknik – men tilltron till tekniken verkar låg.

Publicerad

Fotodelningsappen Snapchat har gett sig in i ai-världen med lanseringen av en ny chattbot. Amerikanska kunder som betalar för Snapchat+ kan från och med denna vecka prata med ai:n ”My AI” direkt i appen.

”My AI” bygger på GPT-tekniken från Open AI som varit i ropet under hösten och vintern. Snapchat skriver att chattboten kan rekommendera födelsedagspresenter, föreslå middagsrecept eller skriva haikus om dina vänner.

Användare kan ge direkt feedback

Den nya chattboten sägs vara utformad för att undvika att ge partisk, felaktig, skadlig eller missledande information. Om detta ändå skulle hända, som fallet blev med den ai-drivna sökmotorn Bing, kan användare varna direkt. Genom att trycka och hålla fingret nedtryckt på ett meddelanden från boten ges man möjligheten att lämna feedback.

Alla konversationer som hålls med chatboten kommer att sparas och kan användas för att förbättra produkten. Snapchat uppmanar användare att inte dela med sig av hemligheter med ”My AI” och att inte heller lita på råd den ger – den kan också luras att säga lite vad som helst, skriver de. Företaget går till och med så långt att be om ursäkt i förväg för ai:ns många brister.