TECH

Tesla-flopp, Twitter-bakslag och raketexplosion – intensivt dygn för Elon Musk

Elon Musk
Elon Musk på en konferens i Miami i april.

Teslas rapport blev en besvikelse och Twitter fick backa om olika märkningar på plattformen. På bara 24 timmar blev Elon Musk dessutom rejält fattigare.

Publicerad Uppdaterad

Det ser ut att ha varit ett omtumlande dygn för Elon Musk.

Det började med att Teslas rapport för årets första kvartal blev en besvikelse. Elbilens aktie rasade med 9,8 procent på New York-börsen på torsdagen. Efter flera prissänkningar på olika bilmodeller oroas investerarna över hur det ska påverka bolagets inkomster framöver.

Strax efter Teslas rapport var det dags för Elon Musks rymdbolag Spacex att skjuta upp en nyutvecklad och obemannad raket.

Kritiserad märkning borta

Bara fyra minuter efter uppskjutningen i Texas exploderade raketen över Mexikanska golfen. Enligt Spacex var uppskjutningen ändå lyckad i de väsentliga stegen, och liksom tidigare tester ger värdefull data inför framtiden.

Parallellt har det pågått ett drama på Elon Musks sociala mediebolag Twitter. Nyligen märkte bolaget upp olika mediebolags konton som statsfinansierade.

På fredagen var den kritiserade märkningen borta, enligt nyhetsbyrån AFP. I samma veva förlorade mängder av användare sina blåa bockar på plattformen, eftersom de valt att inte betala 8 dollar i månaden för att ha kvar dem.

Musk inte världens rikaste

För Elon Musks privatekonomi är det raset i Tesla som är mest kännbart. Han blev under torsdagen hela 13 miljarder dollar fattigare, enligt Bloombergs miljardärsindex.

Totalt är Elon Musk god för runt 164 miljarder dollar. Merparten av förmögenheten finns i Tesla. Men i takt med att Space X rusat i värde har rymdbolaget i allt större grad inverkat på hans förmögenhet.

Det senaste året har Elon Musk petats ned från toppen på listan över världens rikaste. Den toppas i stället av Bernard Arnault som äger lyxkoncernen LVMH.