TECH

Första vinstkvartalet på fyra år för Klarna – på väg mot börsen?

Klarna släpper delårsrapport. Arkivbild.
Klarna släpper delårsrapport. Arkivbild.

Klarna presenterar en kvartalsvinst och minskade kreditförluster. Samtidigt florerar medieuppgifter om att företaget närmar sig en börsintroduktion.

Publicerad

Betaltjänstföretaget Klarna levererar ett rörelseresultat på 130 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med en rörelseförlust på 2 miljarder kronor samma period i fjol. Enligt företaget självt är det första vinstkvartalet på fyra år.

Kreditförlusterna minskade därtill med 56 procent.

”Vår tillväxt har accelererat under tredje kvartalet och vi kommer att bygga vidare på detta momentum under fjärde kvartalet med ytterligare investeringar för att skapa värde för våra konsumenter”, skriver Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i rapporten.

Enligt uppgifter till Sky News har Klarna påbörjat arbetet med att starta ett nytt brittiskt holdingbolag, vilket ses som ett steg mot en framtida börsnotering. Klarna bekräftar processen för Sky News, men har inga ytterligare kommentarer om en eventuell notering.

Den brittiska nyhetskanalen rapporterar att Klarna ska ha informerat investerare om att företaget har påbörjat förberedande arbete inför en notering på börsen, något som förväntas ske under första halvan av nästa år. En notering på New York-börsen uppges ligga närmast till hands för Klarna.

Klarnas börsvärde vid en potential börsintroduktion är drygt 15 miljarder dollar, motsvarande 163 miljarder kronor, enligt Sky News uppskattning.

Klarnas senaste egna värdering är 6,7 miljarder dollar.