TECH

Får det lov att vara en Iphone med T-rex-tänder och delar av ett romerskt spjut?

Den utsmyckade mobiltelefonen för över 100 000 dollar.
Den utsmyckade mobiltelefonen för över 100 000 dollar.

Är den senaste Iphone-modellen inte tillräcklig ball? Då kan du skaffa en med fragment från en meteorit, delar av ett romerskt spjut eller partiklar från en T-rex-tand.

Publicerad

Apple lanserade nyligen sin senaste Iphone. Men för den som känner att en Iphone 15 inte är tillräckligt spektakulär finns samlingen Caviar Rarities.

Företaget Caviar tar befintliga telefoner från Apple och Samsung och klär in dem i dyra och ovanliga material. Den dyraste modellen som kallas ”Time Machine” är täckt av 24-karats guld och går för 104 240 dollar.

Mobilens baksida är utöver att vara täckt av guld utsmyckad med fragment från Muonionalustameteoriterna. Det är en samling fynd av järnmeteoriter som gjordes i Pajala kommun i Norrbotten, det första fyndet gjordes 1906. Meteoritfragmenten tros vara runt 4,5 miljarder år gamla. 

En annan av Caviars Iphones, med fragment från en T-rex-tand.
En annan av Caviars Iphones, med fragment från en T-rex-tand.

Utöver rymdstenen är mobilen också utrustad med en salig blandning av andra artefakter. Telefonen kommer med partiklar från tänderna av en Megalodon och en T-Rex, delar av ett romerskt spjut, en svensk gevärskula från 1700-talet och en Iphone 2g.

För den som inte vill lägga dryga miljonen svenska kronor finns även Iphone-modeller som har en liten del av Steve Jobs kända polotröja inbäddad i Apple-loggan för som minst 6 860 dollar.