Sup 46 och Danske Bank startar startup-sajt

2016-10-10 09:55  
Sajten The Hub är ett samarbete mellan Danske Bank och innovationshubben Sup 46.

Sup 46 och Danske Bank startar en digital plattform tillsammans. Nya thehub.se ska bland annat göra det lättare för startup-företag att komma i kontakt med investerare – och att hitta nya medarbetare.

Konceptet The Hub lanserades för ett år sedan i Danmark av Danske Bank och Rainmakin Innovation som en jobb- och investeringsplattform riktad till uppstartsföretag.

Nu startar Danske Bank en sajt efter samma modell även här i Sverige. Samarbetspartner denna gång är innovationshubben Sup 46.

På thehub.se kan startup-företagen bland annat lägga ut jobbannonser när man letar efter nya medarbetare. Sajten erbjuder också ett gäng så kallade best practice-verktyg – dokument och mallar som beskriver beprövade metoder att lösa problem som startups kan ställas inför.

– TheHub.se blir en digitalisering av vår öppna mötesplats och plattformen har verkligen potential att bli den överblick som behövs av svenska startupscenen, säger Jessica Stark, vd och medgrundare av Sup 46.

Läs mer:

Läs mer: Kontakter och klistermärken - här sitter startup-företagen

Sajten siktar också på att fungera som en slags brygga mellan företagen och investerare. Ett webbaserat verktyg ska hjälpa startups att identifiera i vilket stadie man befinner sig i – och sedan rekommendera investerare som brukar vara intresserade av att satsa på företag som befinner sig i just denna fas.

– Vi har valt att utveckla The Hub som en naturlig del i vårt arbete att stödja entreprenörer på deras tillväxtresa. Om vi i ett tidigt skede förstår deras behov och lyckas skapa en relation ger det oss bättre möjligheter att vara med på de unga bolagens framtida resa, säger Ann Krumlinde, vd för Danske Bank i Sverige.

Läs mer:

Läs mer: Startup-febern behöver rutin

The Hub startas i samarbete med Stockholmsbaserade Sup 46, men man kommer också att samarbeta andra hubbar runt om i Sverige – exempelvis Minc i Malmö, Lead i Linköping och G-Lab21 i Göteborg.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt