Ikea investerar i startupen Optoro

2019-12-05 07:43  
Foto: TT

Möbeljätten Ikea har köpt en minoritetspost i det amerikanska startup-bolaget Optoro vars mjukvara hjälper detaljhandeln att hantera beställningar som kunderna skickat i retur mer rationellt.

Enligt Ikeas ägarbolag Ingkagruppen ska mjukvaran användas vid Ikeas kundtjänst, distributionscentraler och varuhus i USA men det finns också planer på att införa den på andra marknader, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Läs mer: Här är Ikeas svenska startup-favoriter

Med ökad näthandel har retursändningarna blivit en växande huvudvärk för handlarna eftersom de är dyra, utgör logistiska utmaningar och har negativ påverkan på miljön.

USA är Ikeas näst största marknad efter Tyskland med 13 procent av Ingkagruppens totala försäljning i fjol. Med den nya metodiken kommer hanteringen bli mer effektiv samtidigt som miljöpåverkan och mängden sopor försändelserna ger upphov till kan minskas, skriver Ingkagruppen i ett uttalande.

Gruppen vill inte berätta hur mycket köpet i Optoro kostat.

Mer om: Ikea Startup

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt