Mevia: Förpackningen påminner dig att ta dina piller

2017-04-04 19:00  
Teamet bakom Mevia.

Felmedicinering och missade doser är ett vanligt problem vid läkemedelsbehandlingar. Mevia vill råda bot på det med sina smarta medicinförpackningar.

Mevia har skapat en lösning med ett konduktivt färgtryck på läkemedelsförpackningar. När medicinen tas bryts en printad krets och en signal skickas via gsm-nätet till Mevias databas. Uteblir signalen kan systemet ge patienten en påminnelse om medicinen.

Tekniken har bland annat testats tillsammans med äldreomsorgsenheter i tre svenska kommuner. Bolagets fokus ligger på två målgrupper: kliniska prövningar och dospatienter, vilket är personer som får läkemedel packade i dospåsar från apoteket. Planen är att lansera en skarp produkt under 2017.

– Vår teknik kan skapa ett bättre och mer effektivt vårdsystem som kan stötta människor att göra rätt med sin medicinering, säger Jesper Hassel, vd och medgrundare.

Läs mer: Hela 33-listan

Mevia

Gör: Smarta medicinförpackningar.

Ort: Göteborg.

Startår: 2014.

Anställda: 3.

Omsättning 2016: 612 tkr.

Riskkapital: 4 Mkr.

Huvudägarna: Grundarna, Chalmers Ventures.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt