ANNONS FRÅN SVB

SVB levererar hållbara lösningar för alla industriella rengöringsbehov

En palett av tjänster med fokus på kundnytta och hållbarhet - ”Arbetet utförs med minsta möjliga miljöpåverkan.”

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Inom industrisektorn finns en lång rad av processer med behov av rengöring. Bra underhåll och en ren produktionsmiljö är en förutsättning för en högpresterande industri eftersom det påverkar allt från produktivitet och säkerhet, till energieffektivitet och miljö.

Här erbjuder SVB en palett av smarta lösningar, till exempel vattenbilning och blästring med robotiserad teknik, rening och recirkulering av kontaminerat processvatten, och sprängsotning som rengör förbränningsanläggningar helt utan driftuppehåll.

Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten.

– Våra tjänster främjar kundernas hållbarhetsarbete, men det ekonomiska, sociala och miljömässiga ansvaret är lika viktigt i vår egen verksamhet, säger Jonas Björk, vd på SVB, och tillägger:

– Våra lösningar är framtagna med stort fokus på kundnytta, att våra operatörer ska arbeta säkert och att arbetet utförs med minsta möjliga miljöpåverkan.

Rent vatten från mobila reningsverk

Företaget erbjuder en vattenreningsprocess där man med hjälp av mobila reningsverk kan rena och återanvända det kontaminerade processvatten som uppstår vid rengöringen.

– När vi rengör exempelvis förbränningspannor, cisterner och rörsystem så handlar det ofta om högtrycksspolning, en process som resulterar i vatten som kan vara kontaminerat med slam, tungmetaller och annat. Vattnet renar vi i ett mobilt reningsverk, recirkulerar det till högtryckspumparna, innan vi slutligen renar och släpper ut vattnet till ordinarie VA-recipient. Vi använder alltså samma vatten flera gånger för att hålla ner förbrukningen. Det sparar massor av färskvatten, förklarar han.

Eventuellt slam avvattnas och transporteras till lämplig avfallsanläggning.

Rengöring utan driftstopp

Sprängsotning är en smart teknik med vilken man kan rengöra förbränningsanläggningar utan driftuppehåll. Med hjälp av sprängmedel avlägsnas oönskade beläggningar så som slagg, aska och sot i den tryckvåg som uppkommer vid explosionen. Slagget hamnar i förbränningspannan och kan föras ut säkert genom askutmataren.

– Vi rengör alltså anläggningen när den är i full drift, vilket betyder att anläggningen kan fortsätta att producera utan behov av ersättning så som stödeldning av olja. Det leder också till att man undviker onödig miljöpåverkan eftersom kunden slipper återstarta hela anläggningen för att nå full effekt efter driftuppehållet, förklarar Jonas Björk.

SVB har en ambition om att ligga i teknisk framkant och man utvecklar ständigt nya lösningar för sin verksamhet.

– Vi strävar alltid efter att leverera effektiva rengörings- och saneringsmetoder som gör skillnad hos våra kunder, avslutar han.

Om SVB

SVB har över 30 års erfarenhet av att leverera industriellt underhåll till flera av landets stora industrier. SVB erbjuder spetskompetens med stort fokus på kundnytta, säkerhet och minsta möjliga miljöpåverkan. Företaget finns representerat på flera platser i södra Sverige och verkar i hela landet. SVB är certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.

Läs mer på: www.teamsvb.se/