ANNONS FRÅN ERICSSON

Ericsson rekryterar mjukvaruutvecklare i Linköping!

Hanna Snejder, team lead på Cloud RAN och Robert Constantin, utvecklare och testare.

För många mjukvaruutvecklare är möjligheten att arbeta på ett globalt och branschledande företag svåråtkomlig. Nu kommer dock chansen till Linköping där Ericsson storsatsar och rekryterar en mängd nya mjukvaruutvecklare till sitt kontor.

Publicerad Uppdaterad

Förutom att Ericsson som företag är såväl branschledande som innovativt tillhör just Linköpingskontoret en spetsgrupp när det kommer till 5G-utveckling och teknologiskt ledarskap. Mitt i den stora blandningen av nyutexaminerade studenter och personer med lång erfarenhet så träffar vi två utvecklare på Ericsson i Linköping. Hanna Snejder och Robert Constantin, två unga talanger som startat sina karriärer just här.

- Ibland är det svårt att begripa hur mycket vårt arbete påverkar samhället. Varje dag är jag med och utvecklar teknik som alla i samhället använder varje dag. Det är svindlande att ibland tänka på hur vårt arbete kan förändra världen. Om vi, till exempel, får ner latensen kan vi i framtiden möjliggöra operationer utan en läkare på plats. Men också underlätta saker som fjärrarbete och utbyggnaden av smarta städer, säger Hanna Snejder, team lead på Cloud RAN, Ericsson.

Hanna Snejder, team lead på Cloud RAN, Ericsson.

Att jobba på Ericsson innebär, precis som Hanna säger, att varje dag syssla med teknik som utvecklar och påverkar samhället. För Robert var det också en stor anledning till att han sökte sig till Ericsson från början.

Just nu letar Ericsson fler medarbetare till Linköping, Göteborg, Stockholm, Lund och Karlskrona. Vill du vara med på resan? Sök här!

- För mig var och är det väldigt lockande att vara en liten kugge i ett större kugghjul. Ericsson är en stor spelare på marknaden och här utvecklar vi betydande teknik som förändrar världen. Och jag är en liten kugge i den där utvecklingen, säger Robert Constantin, utvecklare och testare på Ericsson.

”Jag får lyfta det jag är intresserad av och vill utveckla”

Ericssons arbetsfilosofi är byggd på delad kunskap. Individen och kunskapsdelningen står alltid i centrum. Något som din närmaste chef på Ericsson alltid stöttar dig i och möjliggör. Om du som anställd lyfter dina mål och önskade utvecklingsområden gör dina chefer vad de kan för att hjälpa dig.

- Sedan jag började på Ericsson har jag haft regelbundna möten med min närmaste chef varannan vecka. Det är en stund som är avsatt för uppföljning och utveckling av mig, min roll och mitt lärande här. I de mötena får jag lyfta saker jag är intresserad av och vill utveckla, sedan tittar vi gemensamt på hur jag kan få göra det, berättar Robert.

Robert Constantin, utvecklare och testare på Ericsson.

För Robert har det egna intresset och nyfikenheten lett honom mellan positioner, områden och program. Till exempel har han deltagit i Ericssons program Technical Talent, något som han och Hanna har gemensamt.

- Jag blev rekommenderad till Technical Talent som är ett program inom Ericsson där medarbetare i hela Europa kan delta. I mindre grupper fick vi själva bestämma ett projekt eller ett problem som vi ville lösa. Det var otroligt givande då man kunde välja något man själv inte jobbade med. Vi valde bland annat att undersöka hur tekniken vi har på Ericsson skulle kunna underlätta för olika typer av transporter, säger Hanna.

En plats att bli inspirerad på

För alla som är unga i sin karriär betyder utveckling och lärande på arbetsplatsen mycket. Som tidigare nämnt bygger Ericsson sin kultur på delad kunskap och den delas i sin tur mellan ledare, medarbetare och vänner på Ericsson.

- Allting är väldigt dynamiskt här. Allt ifrån lärandet till hur vi jobbar praktiskt. Jag jobbar ju till exempel som utvecklare men under utvecklingen implementerar man nya tekniker och man ser hur hela produkten utvecklas och byggs på. Det är väldigt lätt att bli inspirerad och jag lär mig hela tiden nya saker vilket är häftigt, berättar Robert.

Det kontinuerliga lärandet inom Ericsson yttrar sig på olika sätt. Delvis genom det som Robert och Hanna redan nämnt, nämligen relationen till sin chef och den uppmuntran och utmaning du får därigenom. Men, det yttrar sig också genom andra aktiviteter och relationer inom företaget.

-Tack vare att Ericsson är så stort och globalt så är man ju aldrig bunden till ett land, utan jag pratar och samarbetar med människor över hela världen, vilket är väldigt givande. Sedan arrangeras också flera aktiviteter hela tiden där vi får träffa andra inom bolaget och delta i Hackathons, utveckla olika projekt i Ericsson Garage (vårt lokala innovationsgarage) och genomföra olika program, avslutar Hanna.

Just nu letar Ericsson fler medarbetare till Linköping, Göteborg, Stockholm, Lund och Karlskrona. Vill du vara med på resan? Sök här!

Annonsinformation:

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.