ANNONS FRÅN ERICSSON

Ericsson letar mjukvaruutvecklare till Cloud RAN i Sverige

Foto: TT
Foto: TT

Att arbeta med innovativa lösningar på global nivå ingår i en mjukvaruutvecklares dagliga arbete på Ericsson. Att få chansen att arbeta på ett utav världens ledande företag inom informations- och kommunikationsteknik är många ingenjörers dröm. Nu rekryterar Ericsson nya mjukvaruutvecklare med Cloud Native/Cloud Radio Access Network kompetens till kontoren i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

5G-nätverken implementeras runt om i världen och Ericssons Cloud RAN kommer att spela en nyckelroll i framtida nätverksevolution. 

På Ericsson skapas teknologi som gör livet bättre för individer och samhällen världen över. Arvet är rotat i teknologin, vilket säger sig själv när man tittat på de tusentals patent och innovationer som är undertecknat ett av världens ledande informations- och kommunikationsteknikföretag.

Möjlighet för utmaningar och kompetensutveckling

Elisabeth Adelgren är Software Architect på Ericsson. Något som Elisabeth menar sätter en guldkant på det dagliga arbetet är bland annat de innovationstävlingar som arrangeras av företaget och möjligheten att skapa och skicka in patentansökningar.

Just nu letar Ericsson fler medarbetare i Sverige med kompetens inom Cloud RAN och mjukvaruutvecklare. Vill du vara delaktig i framtidens innovationer? Sök här!

- Hos oss får man alltid den stöttning man behöver. Vi har också fördelen att arbeta tätt med patentingenjörer som ger den feedback som krävs för att en idé ska utvecklas till en prototyp och slutligen till en färdig produkt. Det är häftigt att få den möjligheten på sin arbetsplats, säger Elisabeth Adelgren.  

Som mjukvaruutvecklare är man involverad i alla processer som är kopplade till skapandet och designen av nya system. Här inkluderas allt ifrån planering till design, kodning och mycket mer. Företaget rekommenderar gärna sina skickliga mjukvaruutvecklare för framtida spännande projekt, möjligheterna är oändliga. Företaget erbjuder ett livslångt lärande och en tät löpande dialog med sin närmsta ledare.

Philip Tennevall, som är Product Owner på Ericsson, berättar:

- Jag som nyligen har blivit ledare för ett mindre team kan rådfråga och dra lärdom av den som leder ett större team, det blir en form av mentorskap. Likadant när det kommer till tekniska frågor, då man kan bli ihopkopplad med en expert på området. Det bästa lärandet sker mun till mun.

Här gynnas specialintressen och kompetenser, möjligheterna att fördjupa sig inom specifika området finns alltid. Philip lyfter de kontinuerliga utvecklingssamtalen med sin närmsta chef som en bra plattform för att uttrycka sina behov och tillsammans sätta upp mål.

- Ericsson har överträffat mina förväntningar när det kommer till möjligheterna som ges för den personliga kompetensutvecklingen. Jag fick själv ganska tidigt i karriären chansen att ta mig an en ledarroll. De gav mig tid att växa in i kostymen genom att erbjudas olika ledarskapsutbildningar som varit mycket givande, säger Philip och lyfter de kontinuerliga utvecklingssamtalen med sin närmsta chef som en bra plattform för att uttrycka sina behov och tillsammans sätta upp mål.

“Ericsson känns litet i det stora”

Att arbeta på Ericsson innebär att man är en del av ett team som formar morgondagens innovativa teknologi. Det handlar om ett samarbete som sträcker sig över discipliner, gränser och kontinenter. Den välorganiserade företagsstrukturen ger känslan av ett litet bolag fast med världsledande kompetenser. 

Företaget känns litet i det stora, man har en väldigt nära relation med sina kollegor och sina närmsta chefer, det känns familjärt. Det är byggt på små communitys med linjechefer som ansvarar för mindre delar. Det finns alltid någon man kan fråga om man vill ha en second opinion vilket känns skönt. Ledarskapet, samarbetet och gemenskapen är en stor bidragande faktor till att jag trivs så bra, avslutar Philip Tennevall.

Just nu letar Ericsson fler medarbetare i Sverige med kompetens inom Cloud RAN och mjukvaruutvecklare. Vill du vara delaktig i framtidens innovationer? Sök här!

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se