ANNONS FRÅN SIEMENS
Digitalisering ökar flexibiliteten inom livsmedelsindustrin
Elin Nordmark, produktchef för Digital Enterprise på Siemens, gästar podcasten Framtidens industri. I avsnittet pratar hon och programledaren Elin Häggberg om hur livsmedelsindustrin kan minska både klimatpåverkan och kostnader med digitala lösningar.
I podcasten Framtidens industri pratar teknikjournalisten Elin Häggberg med företagen som med smarta tekniska lösningar vill verka för en grönare framtid. Nyligen gästades hon av Elin Nordmark från det globala teknikföretaget Siemens som berättar hur de kan hjälpa till att optimera resurseffektiviteten och möta individuella kundkrav inom livsmedelsindustrin.
– Om vi tittar på livsmedelsindustrin i Sverige är den väldigt heterogen när det kommer till hur långt man har kommit i sin produktionsutveckling. I dag finns det till exempel företag som fortfarande producerar så som man gjorde på 1960-talet, sen finns det också dem som har kommit väldigt långt och gör underhållsintervall beroende på hur produktionen går och beräknar det från AI-algoritmer. Vi vill lyfta alla de här till nästa steg genom att gå in proaktivt och arbeta med förbättringsmöjligheter, säger Elin Nordmark i Framtidens industri.
Hon berättar vidare att digitaliseringen av livsmedelsindustrin är ett sätt att stärka de svenska aktörerna i konkurrensen på den globala marknaden. I avsnittet pratar de bland annat också om möjligheterna att möta slutkonsumenternas krav på spårbarhet av maten de äter. Allt det här, och mycket mer, kan du höra i avsnittet av Framtidens industri som du hittar här.
Vill du veta mer om Siemens innovativa lösningar för livsmedels- och dryckesindustrin? Läs mer här.