Twitter tog bort inlägg från Bolsonaro – bröt mot regler

2020-03-30 14:05  
Brasiliens president Jair Bolsonaro provar en ansiktsmask under en presskonferens den 27 mars. Foto: Andre Borges/AP/TT

Brasiliens ekonomi kan inte stanna bara på grund av coronaviruset. Det säger president Jair Bolsonaro, som fortsätter att ifrågasätta de karantänsåtgärder flera av landets guvernörer har infört. Bara timmar senare tog Twitter bort två av presidentens inlägg, då de bröt mot plattformens regler.

I ett uttalande säger Twitter att deras regler inte tillåter meddelanden som kan utsätta människor för att smittas av coronaviruset.

I klippen går Bolsonaro på gatorna i huvudstaden Brasilia och pratar med ”vanligt folk” och uppmanar dem att gå till jobbet och fortsätta få de ekonomiska hjulen att snurra.

– Om det fortsätter så här kommer arbetslösheten som följer bli ett mycket stort problem som det kommer att ta år att lösa, säger han bland annat.

Läs mer: Hon leder tillverkningen av de efterlängtade respiratorerna

Senare på söndagen fortsatte Bolsonaro på samma spår under en presskonferens.

– Brasilien kan inte stanna, då blir vi som Venezuela, sade Bolsonaro till journalisterna.

– Låt oss ta oss an det här viruset realistiskt. Det här är livet, vi kommer alla en dag att dö.

Tidigare har presidenten bland annat ifrågasatt den egna regeringens statistik över coronarelaterade dödsfall, som han menar överdrivits för att tjäna "politiska intressen", och i fredags lanserade han en tv-sänd reklamkampanj som uppmanar människor att fortsätta gå till jobbet som vanligt.

Minst 114 personer har avlidit i covid-19 i Brasilien, som har 3 900 konstaterade fall.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer