SAMHÄLLE

Hur länge klarar sig preppermaten? – ”Man kan förlänga hållbarheten”

Hur nyttig är maten vi hamstrade under coronapandemin nu?

Pandemin och krigsutbrottet i Ukraina fick svenskarna att hamstra konserver och torrvaror. Men hur ätbar är den maten nu när det gått några år?

Raviolin och fiskbullarna gick ut i fjol, pastapaketen är dammiga. Lika bra att kasta, eller? Nej, maten vi bunkrade för några år sedan går för det mesta fortfarande bra att äta.

Först och främst ska man inte stirra sig blind på bäst före-datum, förklarar Jonas Toljander, som är risk- och nyttovärderare på Livsmedelsverket.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här