Google uppdaterar integritetsskydd

2019-10-02 14:10  
Bild från Googles huvudkontor i Mountain view, Kalifornien. Foto: Jeff Chiu

Sökjätten Google uppdaterar sitt skydd för personlig integritet i populära appar som Google Maps och Youtube, skriver sökjätten på en bloggsida.

Bland annat ska möjligheten till automatisk radering av historik som tidigare har införts för flera Google-appar även gå att använda i Youtube-appen. Den innebär att användaren kan styra hur länge sök- och tittarhistorik ska sparas.

Det ska även bli möjligt att använda karttjänsten Google Maps med en så kallad incognito-inställning, som gör att användarens positionsförflyttningar inte lagras och används.

Läs mer: Rätt att bli glömd gäller bara Google i EU – inte i världen

Incognito-inställningen i Google Maps kommer att gå att använda i Android-telefoner senare i oktober. För Iphone kommer det senare.

Andra åtgärder för att höja integritetsskyddet från Googles sida som planeras är att användare ska kunna ta bort rösthistorik ur det röststyrda AI-systemet Assistance. Det ska dessutom bli möjligt att via en lösenordshanterare säkerställa att lösenordet fortfarande är säkert.

Uppdateringarna kommer införas på engelska nästa vecka och på andra språk under kommande månad.

Mer om: Google Youtube

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt