Vanligt papper blir ett tangentbord

2013-11-19 14:08  

Ett utskrivet tangentbord tillsammans med en app kan användas för att skriva text i en mobil.

Mobilappen Paper Keyboard erbjuder utan tvekan världens tunnaste tangentbord. Det skrivs ut på ett vanligt papper där man ställer upp en Iphone med kameran riktad mot tangenterna. Efter en kalibrering är det bara att sätta igång och skriva in text som då visas på mobilens bildskärm varifrån den kan sparas som en textfil.

Appen kan laddas ner gratis men då kan man bara använda några enkla medföljande spel. Vill man använda tangentbordet fullt ut kostar det 22 kronor.

Enligt youtubekanalen "all things tech.." fungerar appen utmärkt och recensenten gissar att tekniken kommer att dyka upp i andra appar.

Även om man inte har någon större nytta av tangentbordsappen kan den vara intressant som ett så kallat "proof-of-concept".

<iframe width="468" height="264" src="//www.youtube.com/embed/Cl4qPs7H96w?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Mobilapp Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer