Tidigare chef för Tesla Model 3 återvänder till Apple

2018-08-10 11:47  
Foto: Tesla & TT

Doug Field, före detta chef för produktionen av Tesla Model 3, har återvänt till Apple. Betyder det att Apple trots alls ska bygga en bil? Nja.

Doug Field hade jobbat på Tesla i fem år när vd Elon Musk i april beslutade sig för att själv ta över hans arbetsuppgift som chef för produktionen av Model 3. Produktionen hade då dragits med omfattande problem under en längre tid. Doug Field skulle i stället fokusera sitt andra ansvarsområde: fordonsutveckling.

I juli stod det klart att Doug Field inte skulle återvända till Tesla efter en tids ledighet.

Läs mer: Apples innovation är ett stort teknikkliv för autonoma bilar

Nu rapporterar teknikbloggen Daring Fireball att Doug Field har börjat jobba på Apple igen. Det var där han jobbade innan han gick till Tesla, då som chef för hårdvaruutveckling av Mac-datorer. Nu ingår han enligt bloggen i det beryktade Titan-projektet. Apple har bekräftat att Doug Field är tillbaka på företaget men inte att han ingår i Titanprojektet.

Länge lät ryktena gälla att Titans mål var en självkörande bil byggd av Apple. I fjol berättade dock Tim Cook för Bloomberg att projektet hade betydligt lägre ambitioner och snarare handlade om utveckling av ett autonomt system.

Läs mer: Apple-avhopparna ger autonoma bilar nya ögon

Att den före detta bilfabrikschefen nu jobbar för Apple lär säkert väcka spekulationerna om att Apple bygger en fysisk bil till liv – men det hela kan ju lika gärna handla om att Apple helt enkelt har lyckats återrekrytera en kompetent hårdvaruingenjör.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer