Tesla-ägaren låste in rånaren med sin mobil

2020-05-19 11:21  
Tesla Model 3. Foto: Pontus Lundahl/TT

En främling hoppade in i förarens Model 3 och skrek att han skulle lämna bilen. Men rånaren tog sig ingenstans. Med mobilen slog Tesla-ägaren av tändningen och låste dörrarna.

Tesla erbjuder Model 3-kunderna alternativet att använda sin egen mobil för att öppna bilen i stället för med nyckelkortet. Nu visar det sig att lösningen inte bara är bekväm, utan också ett sätt att stoppa biltjuvar. Det fick en ägare i Kalifornien glädje av.

Han satt i sin Model 3 när dörren plötsligt öppnades av en främmande man som skrek åt honom att kliva ur bilen. Föraren lydde uppmaningen och bytte plats med manne. Ägaren var dock snabbtänkt. Med Tesla-appen slog han av tändningen och låste dörrarna.

Barstow Police Department var snabbt på plats, enligt Carscoops. Rånaren greps misstänkt för carjacking.

Läs mer: Lotus: ”Vår elbil är unik – den är porös”

Det går att öppna bilen inifrån, men tydligen hittade mannen inte handtaget. Enligt ett inlägg på sociala medier av polismyndigheten i Barstow var mannen påverkad.

John Edgren

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer