Teknikhistorisk skatt på webben

2013-06-18 10:02  
Teknisk Tidskrift gavs ut mellan 1871 och 1977. Då blev den en del av Ny Teknik som i sin tur avknoppades från Teknisk Tidskrift redan 1967.

Fjorton kompletta årgångar av Ny Tekniks föregångare Teknisk Tidskrift finns nu inskannade och kan läsas via webben.

Teknikhistoria är ett uppskattat ämne bland sveriges ingenjörer. Ny Tekniks systertidskrift Teknikhistoria har exempelvis enligt Orvestos senaste undersökning 45 000 läsare.

En del av inspirationen till vår historiska tidskrift hämtar vi från gamla nummer av Teknisk Tidskrift som är Ny Tekniks föregångare och kom med sitt första nummer 1871.

På webbtjänsten Projekt Runeberg som grundades 1992 av internetveteranen Lars Aronsson finns sedan tidigare sex inskannade kompletta årgångar av Teknisk Tidskrift för dem som själva vill botanisera i teknikhistorien. De har nu kompletterats med åtta nya vilket gör att över 18 000 sidor från Teknisk Tidskrift finns tillgängliga.

Årgångarna som erbjuds är de två första från 1870- talet och tolv från 1930- och 1940-talet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer