Styr actionkameran från Gopro med wifi

2011-10-25 12:39  

Gopro har lanserat en ny version av sin actionkamera HD Hero med bättre prestanda och möjlighet till fjärrstyrning och videoströmning via wifi.

Gopro Hero HD har enligt tillverkaren blivit en av världens mest sålda videokameror sedan lanseringen 2009. Nu kommer en ny uppgraderad modell med beteckningen HD Hero2. Bland nyheterna märks en dubbelt så snabb processor, en bildsensor på 11 megapixel och en ny vidvinkellins.

Nu klarar kameran av att filma 1080p med bildvinklarna 170, 127 respektive 90 grader med 30 bilder per sekund. Med den lägre upplösningen 848 x 480 bildpunkter kan man även med bildfrekvensen 120 bilder per sekund producera slow-motionvideor.

Som stillbildskamera kan Hero2 ta upp till tio bilder per sekund med upplösningen 11 megapixel.

Den nya modellen har även försetts med en mikrofoningång och en mini-HDMI kontakt för anslutning till exempelvis en tv-apparat.

Dessutom visar teckenfönstret inställningarna i klartext i stället för de svårmemorerade koderna i originalmodellen.

Riktpriset för HD Hero2 är i USA 300 dollar men när den dyker upp i svenska butiker får man nog räkna med att betala uppåt 3 500 kronor.

Gopro har även presenterat en wifi-adapter för HD Hero och HD Hero2. Den knäpps fast på bakstycket och gör att kameran kan fjärrstyras via internet från en mobil eller dator. HD Hero2 kan även strömma video med adaptern som heter Wi-Fi Bacpac och ska börja säljas i början av 2012 till ett ännu okänt pris.

Ett ytterligare tillbehör som lanseras nästa år är Wi-Fi Remote för den som vill fjärrstyra kameran utan att använda mobilen eller datorn.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer