Spana in japanska robothotellet

2017-03-15 15:59  
Dinosaurie-receptionisten tar emot. Foto: Aflo / Splash News

Receptionisten är en dinosaurie. Gästernas ansikten fungerar som nycklar. Den japanska nöjsparken har ett udda hotell.

Hotellet Henn na i sydvästra Japan ligger i anslutning till ett nöjesfält och betjänas av robotar. År 2015 slog det upp portarna för besökare. Besökare som kan få njuta av att få sina kläder upphängda av en robotarm, eller sina väskor levererade till rummet av en robot-portier. Istället för rumsnyckel används teknik för ansiktsigenkänning när gästerna ska låsa upp sina rum, delvis en konsekvens av att det skulle vara svårt för robotarna att hitta borttappade nycklar.

The Guardian rapporterar att hotellets chef Hideo Sawada inte ser robotarna som en ploj, utan ett sätt att hålla kostnaderna nere. Dock finns det fortfarande människor bland de anställda. Den automatiska personalen är dålig på att bädda sängar, och det krävs än så länge mänskliga ögon på övervakningskamerornas skärmar - bland annat för att hindra att någon besökare snor mer sig en dyr robot.

BBC har gjort ett besök på hotellet.

Mer om: Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer