Se roboten som viker en Galaxy Fold tills den går sönder

2019-10-04 16:00  
Cnet använde en robot från Squaretrade som vek ihop en Galaxy Fold tills telefonen dog. Foto: Skärmdump från Youtube

Samsung hävdar att det går att vika ihop Galaxy Fold 200 000 gånger. Techsajten Cnet bestämde sig för att kolla om det verkligen stämmer.

Samsungs vikbara mobil Galaxy Fold har till sist börjat säljas, och kommer inom några veckor också att lanseras i Sverige. Men hur stryktålig är den nya, härdade designen?

Samsung hävdar att mobilen ska gå att vika ihop och vika isär 200 000 gånger inom gångjärnen eller skärmen börjar ge med sig. Ett påstående som tekniksajten Cnet bestämde sig för att syna i sömmarna.

Cnet fick hjälp av företaget Squaretrade som har byggt en liten robot som kan vika ihop och öppna telefonen i rask takt. Sedan satte de igång en livesändning på Youtube där tittarna kunde följa proceduren.

Läs mer: ”Omöjligt för Samsung att lösa Galaxy Fold-problemen på kort sikt”

Allt verkade gå fint de första 12 timmarna eller så, men när antalet vikningar passerade 100 000-strecket började Galaxy Fold ge med sig.

När mobilen lossnade lite ur sin hållare vid 119 380 vikningar konstaterade en av Cnets journalister att gångjärnen hade börjat ge upp. Dessutom fanns flera stråk av döda pixlar på mobilens vikbara skärm.

Men den tappra telefonen fick åka tillbaka in i maskinen. Det höll tyvärr inte länge. Knappt tusen vikningar senare hade gångjärnen helt tappat sin stuns och telefonen gick inte längre att böja. Vila i frid kära mobil, du blev bara 120 169 vikningar gammal.

Läs mer: Tim Cook: Det här blir Apples viktigaste bidrag

Det betyder förstås inte nödvändigtvis att telefonen inte kan klara fler vikningar i verkligheten. Roboten såg i ärlighetens namn ganska våldsam ut när den gav sig på mobilen.

Vill du se experimentet med egna ögon kan du kika på de sista fyra timmarna i klippet nedan.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer