Se det vackraste skärmflyget

2016-01-28 13:52  
I närheten av Trömsö skärmflög Horacio Llorens i sprakande norrsken. Foto: Red Bull

Skärmflygaren Horacio Llorens har gjort något så unikt som att flyga i norrsken.

Skärmflyg kan ge storartade naturupplevelser. Allt från att segla fram högt över snöklädda alptoppar till lågflyg över en savann eller att följa en milslång kustremsa med hjälp av uppvindar som bildas när vinden möter bergssluttningarna.

Men den spanska skärmflygaren Horacio Llorens har fått en ytterligare unik upplevelse som är få förunnade. I närheten av Tromsö i Norge flög han i sprakande norrsken, skriver Red Bull.

Med en propellermotor på ryggen tog han upp sin skärm i det kalla mörkret där han passade på att göra några akrobatflygsmanövrer innan han landade.

Marktemperaturen var minus femton grader Celsius och för att skydda sig mot kylan hade Horacio Llorens valt ett par eluppvärmda handskar. Dessutom hade han dragit på sig en våtdräkt. Men inte för att hålla sig varm i luften. Norrskensflygningen gjordes främst över vatten så gummikläderna var en säkerhetsåtgärd om han skulle tvingas nödlanda med den fallskärm som alla skärmflygare bär med sig.

På frågan vilket som var den jobbigaste delen av projektet svarade Horacio Llorens: "Väntan på att norrsskenet skulle visa sig så jag kunde komma iväg".

Jan Melin

Mer om: Skärmflyg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer