Ratta jorden runt med radio

2017-02-27 11:26  

Lyssna på nyhetssändningar från Medina eller andliga sånger från Oslo. Radiogarden är sajten som låter dig lyssna på hela världens radiosändningar.

Snurra på det animerade jordklotet och zooma in på en plats. Nu kan du lyssna live på radiosändningar från platsen. Avlägsna röster kommer nära och läser upp nyheter, sjunger eller rapporterar om vädret. På sajten Radiogarden kan du ta del av hela världens radio. Här finns strömmade direktsändningar, arkiv med historiska radioinslag, jinglar från hela världen och historier om radiolyssning. Bland annat berättar författaren Seamus Heany i inslaget Sounds of Stockholm om sina erfarenheter av att som barn höra röster och främmande språk via radion.

Radiogarden är en del av forskningsprojektet Transnational Radio Encounters, som genomförts av flera europeiska universitet.

Mer om: Radio

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer