Prylslakt som konst

2011-04-15 11:30  

En kanadensisk fotograf plockar sönder olika äldre apparater och arrangerat delarna på ett konstfullt sätt.

Ny Tekniks ”Under skalet” är en av de populäraste avdelningarna på tidningens sajt. Där demonterar tekniker apparater och visar i videor vad som döljer sig under höljet. Utan att dissa fotografen så verkar det inte finnas något direkt konstnärligt syfte med videorna.

Men ett sådant har den kanadensiska fotografen Todd McLellan. Han slaktar också apparater som han sedan plåtar. Men inte för att undersöka dess funktion. Här är avsikten främst estetistk.

Efter demonteringen arrangerar han alla komponenter ner till minsta skruv på ett konstfullt sätt.

”I min serie Disassembly fotograferar jag gamla saker som inte längre används av folk i allmänhet och som jag hittar vid vägkanten på väg mot soptippen. Jag förvånas över att allt är så välbyggt och hopmonterat med skruvar istället för lim”, skriver Todd McLellan på en sajt där hans fotografier säljs. Där berättas även att hans mamma och pappa var snickare och elektronikingenjör.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer