Populärteknik

Perfekta sättet att poppa popcorn avslöjat

Poppa popcorn bör göras vid 180 grader celsius om man får tro forskarna. Foto: TT

Franska forskare har listat ut den exakta temperaturen då majskornet brister och blir popcorn.

Publicerad

Vad de franska forskarna upptäckte var att majskornets yttre skal öppnade sig vid 180 grader celsius. Oberoende av kornets storlek och form, skriver BBC.

Hela processen där majskornet spricker, hoppar till och poppar sker under hundradelar av en sekund. Fysikerna Emmanuel Virot och Alexandre Ponomarenko studerade varje steg av processen i detalj för att förstå dess underliggande vetenskapliga bas.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här