Ny svensk mikrosynt

2015-01-23 08:39  
Pocket Operator finns i tre olika modeller för bas, rytm och melodier som kan kopplas ihop till en orkester. Foto: Teenage Engineering

Teenage Engineering har lanserat tre billiga syntar i storlek som en miniräknare.

Det svenska företaget Teenage Engineerings flaggskepp OP-1 är en komplett inspelningsstudio i miniformat för elektronisk musik som består av synt, sequencer och sampler. Den har lovordats av musiker och prytt omslaget på flera av de stora internationella musiktidningarna sedan lanseringen 2011.

Ny har de unga ingenjörerna lanserat ytterligare tre syntar. De är i "mikroformat" och kostar 595 kronor styck vilket är mindre än en tiondel av vad OP-1 kostar.

De nya instrumenten heter Pocket Operator och har lite olika inriktning. PO-12 är främst en trummaskin, PO-14 tar hand om basen medan PO-16 spelar melodislingor. Men de kan även kopplas ihop för att bilda en hel orkester.

Gemensamt för de tre apparaterna är att de var och en har 16 olika ljud att välja bland. De kan användas för att lagra och spela 16 sekvenser som var och en kan ha 16 steg och länkas ihop på olika sätt och förses med effekter som delay och olika filter.

Jan Melin

Mer om: Synthesizer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer