Nasa och Tom Cruise ska göra film i rymden

2020-05-06 09:42  

Skådespelaren Tom Cruise ska göra film ombord på Internationella rymdstationen. ”Borde bli väldigt kul”, twittrar Elon Musk.

Tom Cruise har fått mycket uppmärksamhet för spektakulära stuntscener i flera Mission: Impossible-filmer. Han har klättrat på skyskrapan Burj Khalifa och klamrat sig fast på utsidan av en Airbus 400 samtidigt som den stiger till väders.

Hur toppar man det? Jo, man spelar in film i rymden.

Deadline var först med att rapportera nyheten om att Cruise och rymdmyndigheten Nasa har ett unikt projekt på gång. Deadline skriver även att Elon Musks rymdbolag Space X är inblandade.

Läs mer: Nu är Nasas helikopter redo för Mars

Nasa har via chefen Jim Bridenstine bekräftat uppgifterna. ”Nasa tycker det känns spännande att jobba med Tom Cruise ombord på Internationella rymdstationen! Vi behöver populärkultur för att inspirera en ny generation av ingenjörer och forskare att göra verklighet av Nasas ambitiösa planer”, skriver Bridenstine på Twitter.

Space X har däremot inte bekräftat Deadlines uppgifter. Men Elon Musk hälsar att filmprojektet ”borde bli väldigt kul”.

Peter Ottsjö

Mer om: Rymden Nasa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer