Motorolas vikmobil Razr kan göra hutlöst dyr comeback

2019-01-17 07:51  
Motorolas dåvarande designchef Jim Wick visar upp en ny modell av Razr våren 2005. Foto: JEFF ROBERSON/AP

Den ikoniska telefonen rider på nostalgivågen, men prislappen överraskar. Razr ska enligt uppgifter kosta runt 1 500 dollar.

Den kinesiska pc-tillverkaren Lenovo, som numera äger Motorolas mobilmärke, planerar att inom kort släppa en nyversion av vikmobilen Razr på den amerikanska marknaden. Det uppger anonyma källor för Wall Street Journal.

Den supertunna och exklusiva Razr blev en enorm succé när den släpptes 2004. Under fyra års tid såldes över 130 miljoner enheter och flera uppföljare pumpades ut från fabrikerna. Men när Iphone och andra smarta mobiler gjorde intåg på marknaden var vikmobilernas glansdagar snart över.

Läs mer: ”Nokia 7.1 – Lyxkänsla för en billig penning”

Men nu när Nokia gjort succé på en annars trög mobilmarknad med en uppfräschad 3310 och andra retrodoftande telefoner var det väl bara en tidsfråga innan andra tillverkare hoppar på tåget.

Fast Lenovo siktar knappast på budgetmarknaden. Precis som originalet sägs 2019 års Razr bli en exklusiv historia med ett instegspris på 1 500 dollar. Alltså i nivå med den dyraste modellen av Iphone XS Max.

Läs mer: Vi har testat Android-utmanaren Sailfish OS

Om uppgifterna från WSJ stämmer verkar åtminstone Lenovo själva tro starkt på idén. I första omgången ska 200 000 enheter tillverkas för den amerikanska marknaden. De kommer i första hand att säljas via operatören Verizon. Lanseringen kan ske redan under februari, men när och om Motorola Razr kommer till Sverige är högst oklart.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer