Mobilsnack utan nätkoppling

2016-02-26 08:21  
Beartooth förvandlar mobilen till en kommunikationsradio där det inte finns något mobilnät eller näten är överbelastade. Foto: Beartooth

Med en tillsats blir mobilen en walkie-talkie och behöver vara sig mobilnät eller wifi.

Beartooth är en liten dosa som kopplas till mobilen trådlöst via Bluetooth. Då förvandlas mobilen till en walkie-talkie som erbjuder både tal och textmeddelanden där det inte finns något mobilnät eller wifi och på platser när befintliga nät är överbelastade. Vid sidan av personliga samtal erbjuds även gruppsamtal. I den tillhörande mobilappen kan man ladda ner kartor som då kan visar positionen för andra Beartoothanvändare.

Räckvidden för samtal anges till omkring 3,2 km och en batteriuppladdning räcker i fyra dygn om fem procent av den tiden används för att sända eller ta emot samtal. Det inbyggda batteriet på 3 Ah kan även användas för att ladda upp andra apparater och all trafik sker på licensfria frekvensband under 1 GHz.

Säljstart är aviserad till senare i år och priset för två enheter blir motsvarande 3 400 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer