Populärteknik Mjölk i kaffet före eller efter mikron? Blir kaffet varmast om man häller i mjölk före eller efter mikron? Foto: TT TEKNIKFRÅGAN. Blir kaffet varmast om man häller i mjölk före eller efter mikron? Hjälp Ny Tekniks tvistande läsare. Charlotta von Schultz Publicerad 13 okt 2014 kl 06.38 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Läsarfråga: En kollega brukar stoppa in kaffet från kaffeautomaten i mikron där han kör det lika länge varje gång. Sedan häller han alltid i kall mjölk, ur ett bestämt antal små mjölkförpackningar. Samma procedur varje gång. Logga in här Prova Ny Teknik – 49 kr för 1 månad Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ populärteknik kaffe nyheter teknikfrågan Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Universitetets sensorer behöver inga batterier – ”realiserbar lösning” Forskare vid MIT har tagit fram en temperatursensor som kan utvinna energi från sin omgivning. Varken batterier eller strömsladdar behövs.
”Återigen – regler för tvister om företagshemligheter måste reformeras” SLUTREPLIK. Immaterialrätten är avgörande för vår välståndsutveckling. Storföretag och startupsektor omsätter miljarder, skapar arbetstillfällen och nästa generation produkter och tjänster. Hur ska det utvecklas utan rättsligt skydd för patent? skriver Peter A Jörgensen och Kjell Jegefors.
Jätteanläggning för infångning av koldioxid får klartecken i domstol Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige