Kreativt högtryck

2000-05-17 13:00  
Teckning Regina Ponsell

Högtryckssprutor har sålts i landet i femton år. Antalet i drift idag, och speciellt nu på våren, är gissningsvis över en halv miljon.
 
Utöver vanliga användningsområden , som rensprutning av bilar, stövlar, färgflagnande ytor, altaner och trädäck, finns mer udda sätt att använda sprutan: Potatisskalning, föreslår Niclas Alverup i Åhus. Matt-och textiltvätt med grönsåpa i vätskan samt för att rensa fisknät - nätet dras genom ett rör, och i dettas mynning ansprutas nätet - Dan Hay, Varberg. Lövkrattning, Åke Svenson, Filipstad och Bertil Karlsson, Borlänge. Konstnärlig dekorådring av träytor, Nils Magnusson, Sprakarp.
Men värstingtipset av dem alla gäller avfjällning av fisk: - Fixera gäddan med en spik i stjärtfenan och spruta "motfjälls" så är det hela klart på sekunder, skriver Niclas Fasth i Borås. Tack fört tipsen. Vi skickar Mekartipsböcker.

Göran Lundström

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer