Hjälmkamera lägger <br/>in karta i videon

2010-09-16 13:33  

En GPS-utrustad videokamera i miniformat integrerar karta, höjdprofil och hastighet i den färdiga videon.

I en video tagen med den nya GPS-utrustade kameran Contour GPS störtar en cyklist nerför en brant skogsväg. På en karta bredvid videon rör sig en markering och visar exakt var kameran befann sig i varje ögonblick när den filmade. Dessutom finns en höjdprofil och information om kamerans hastighet genom terrängen.

Enligt företaget Contour är deras kamera med sin vikt på 150 gram världens minsta videokamera som både filmar i HD 1080 och är utrustad med en GPS-mottagare.

Kartorna som kommer från Google bakas in i videon i efterhand med en speciell programvara som finns både för Mac och Windows.

För kamerans användare ska Contour öppna en webbsida dit man kan ladda upp sina videor som  visar vad man upplevt och kartan över färdvägen. Företaget planerar även att anordna virtuella tävlingar där kameraägare kan tävla mot varandra genom att köra samma sträcka och visa vilken deras tid blev.

Kameran ska börja säljas inom kort via webbutiker där priset blir omkring 2 500 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer