Hitta flygplan i Googles gatuvy

2012-08-02 10:07  

I Googles gatuvy finns tusentals flygplan avbildade. Men det gäller att hitta dem. 800 av planen har letats upp av en flygentusiast.

Google Earth är ett populärt verktyg för flygentusiaster. Genom tålmodigt letande har tusentals plan hittats runt om i världen. Tyvärr framträder de ofta som suddiga miniatyrer, svåra att identifiera.

Men sedan Google lanserade sin så kallade gatuvy kan man hitta mängder av plan i högupplösta bilder.

En som gjort det är signaturen ”SpiderX22”. Han har lyckats leta upp över 800 flygplan från hela världen i karttjänstens gatuvy.

Nu har sammanställt dem i form av en fil som kan öppnas i Google Earth där planens position visas med ikoner på kartbilden. Flygfarkosterna presenteras även i en lista som sorterar dem efter typ och i vilka länder de hittats. Sverige bidrar för övrigt med tre plan.

Via en klickbar länk för varje plan kan man dessutom öppna gatubilden i Google Maps där det är lättare att hantera gatuvyn än i Google Earth.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer