Heltäckande Apple-hörlurar får namnet Airpods Studio

2020-05-12 13:16  
Apple-analytikern Ming-Chi Kuo tror att flaggskeppsmodellen av Iphone 2021 blir helt utan portar. Foto: Alex Tai/SOPA Images/Shutterstock

Airpods Studio. Det sägs bli namnet på Apples heltäckande hörlurar. De kan få premiär senare i år.

Airpods är bekant för många vid det här laget. Det är namnet på de trådlösa hörsnäckor som blivit en Apples mest uppskattade produkter på senare år. I den senaste tappningen – Airpods Pro – försågs de bland annat med brusreducering. Ny Teknik testade dem och gillade det vi hörde.

Föga förvånande lär även Airpods Studio begåvas med brusreducering. Något mer överraskande, kanske, är att Apple uppges göra designen modulär. Öronkåpor och hjässband ska fästas med magneter på tunna metallarmar och är alltså utbytbara, om uppgifterna i en Bloomberg-artikel är något att gå efter. Två av stilvalen inledningsvis ska vara en ”läderlik” variant och en i ett material bättre anpassat för fitness. Det vore förstås inte alls otänkbart att Apple valt det här tillvägagångssättet med tanke på att det till Apple Watch finns en mängd olika armband att välja mellan.

Med Airpods finns en funktion som automatiskt känner av om hörsnäckorna avlägsnas från öronen varpå exempelvis musikuppspelning pausas. Airpods Studio uppges i samma anda detektera om de heltäckande hörlurarna sitter runt huvudet eller hänger runt halsen.

Prislapp på 3500 kronor? Tveksamt

Vidare ska Studio – till skillnad från sina mindre syskon – ge användaren möjlighet att själv styra över ljudinställningar.

Apple har valt att inte kommentera uppgifterna. Bloomberg rapporterar att Studio-hörlurarna försenats flera gånger och att det med tanke på pandemin inte kan uteslutas att det blir ytterligare en. Vad de kommer att kosta är inte känt, men 9 to 5 Mac slår till med 3500 kronor. Det låter som önsketänkande om man betänker hur Apple normalt sett prissätter sina produkter. Airpods Pro kostar omkring 2700 kronor.

Peter Ottsjö

Mer om: Apple Hörlurar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer