Här är allt vi vet om kommande Samsung Galaxy S10

Här samlas rykten, läckor och uppdateringar om Samsungs kommande toppmodell - en mobil som vi tror får namnet Galaxy S10.

2019-02-19 - Reklamfilm visar nya detaljer om Galaxy S10?

Om man kan slå världsrekord i illa bevarad hemlighet så är nog Samsung där uppe och aspirerar på tronen. Det känns nämligen som att vi vet allt om årets Galaxy-familj, redan innan lanseringseventet.

Nu har ännu en videoläcka nått internet. Den här gången gäller det en reklamfilm som visar... allt? Det är en norrman Endre Loeset som tipsade The Verge om att norska TV2 av misstag verkar ha visat reklamen på tv. Loeset filmade då sin tv-skärm och publicerade sedan videon på Youtube.

Videon bekräftar många rykten, som till exempel: Hål i skärmen för selfie-kameran, ultrasnabb fingeravtrycksläsare i skärmen och ett avancerat trippelkamera-system. I all hast visas även de trådlösa hörlurarna "Galaxy Buds" upp. Se reklamfilmen nedan.

2019-02-14 - Stor videoläcka: Kan visa Galaxy S10+

Nu är det inte många dagar kvar. Samsung ska visa upp årets telefoner i Galaxy-serien. Den 20 februari under Samsungs Galaxy Unpacked kommer Galaxy S10 och Galaxy S10+ att presenteras.

Hur många överraskningar som teknikjätten faktiskt har att bjuda på då återstår att se. Produktionen har som vanligt kantats av många läckor. Den senaste i raden: En video där en person påstås hålla i en Galaxy S10+.  Videon är publicerad av MobileFun. Vad tror du, kan det vara en Samsung Galaxy s10+?

2019-01-25 - Ny bildläcka: Är det här Galaxy S10 och S10+?

Med mindre än en månad kvar till Samsungs Galaxy Unpacked-event den 20 februari har det dykt upp nya läckta foton som påstås vara "äkta prototypbilder" på lyxmodellerna Galaxy S10 och S10+.

Det är den tyska sajten All About Samsung som har publicerat inte mindre än åtta bilder som, om de verkligen är äkta, kan ge en bra bild av vad vi har att vänta oss den 20 februari.

Kan det här vara kommande Galaxy S10 och S10+? Foto: All About Samsung

Utifrån de påstådda prototypbilderna kan vi bland annat se att Galaxy S10+ verkar få en dubbel "selfie-kamera". Såväl Galaxy S10 som S10+ ser dessutom ut att vara utrustade med 3,5-millimetersportar för hörlurar, trippla kamerasensorer på baksidan och usb typ-c-portar.

2019-01-21 - Läckt bild kan visa tre Galaxy S10-modeller

Lanseringen av Samsungs nästa flaggskepp drar allt närmare. Nu är det bara drygt en månad kvar till att den sydkoreanske teknikjätten håller sitt Galaxy Unpacked-evenemang den 20 februari.

Ett nytt Twitterinlägg från Evan Blass, känd för att läcka bilder på kommande telefoner innan lansering, kan avslöja hur Samsungs kommande topp-trio ser ut - redan innan lanseringen.

De tre modellerna av Galaxy S10 ska få namnen S10E, S10 och S10+, uppger Blass.

S10 och S10+ ryktas bland annat vara utrustade med oled-skärmar som är välvda på sidorna, fingeravstrycksläsare inbyggda i skärmarna och "selfiekamerorna" placerade i slags utskärning på fronten.

S10E sägs å sin sida vara en något billigare variant utan lyxfunktioner som S10 och S10+ besitter.

Bilden som Evan Blass har publicerats sägs föreställa Galaxy S10E till vänster, Galaxy S10 i mitten och S10+ till höger. S10E ser ut att ha två kamerasensorer på baksidan, medan övriga två modeller verkar ha tre kamerasensorer.

Är Evan Blass rätt ute? Om drygt fyra veckor har vi ett svar på den frågan.

2019-01-11 - Släppdatum satt för Samsung Galaxy S10

Nu är lanseringsdagen spikad. I en tweet har Samsung bjudit in till ett event de kallar för Galaxy Unpacked den 20 februari.

Själva evenemanget kommer att ta plats på Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco. Känner du igen namnet? Det är klassisk Apple-mark där bland annat Iphone 6S lanserats.

Läs mer: Här är allt vi vet om Huawei P30 Pro

Under eventet väntas Samsung lansera tre varianter av Galaxy S10, och det spekuleras även i om vi kommer att få se mer av den vikbara mobilen som går under arbetsnamnet Galaxy F.

2019-01-04 - Så ser Samsung Galaxy S10 ut

Det har länge ryktats att Samsung Galaxy S10 kommer att ha selfiekameran i en utskärning i skärmen, och nu har vi ett första bildbevis. Den välrenommerade läckaren Evan Blass har laddat upp en första bild på mobilen.

Där ser vi att Samsung mycket riktigt valt designen med ett skärmhål, precis som på budgetmobilen Galaxy A8s som lanserades i december.

Evan Blass uppger också att Galaxy S10 kommer att få stöd för omvänd trådlös laddning. Det är en funktion som gjorde debut i Huawei Mate 20 Pro och innebär att du kan använda mobilen som en powerbank för att ladda upp annan elektronik med stöd för trådlös laddning.

Samsung förväntas lansera Galaxy S10 den 20 februari.

2018-12-17 - "5G-versioner av Galaxy S10 dröjer"

Det verkar som att Samsung kommer att ta sig an mobilåret 2019 med en trio av Galaxy S10-modeller, vilket vi skriver om i föregående post.

Nu tror sig Twitteranvändaren Ice universe veta lite mer om vilken kameraprestanda som två av Samsungs kommande lyxmobiler kan få:

  • "Budgetmodellen" Samsung Galaxy S10 Lite sägs vara utrustad med ett kamerapaket om två bildsensorer på baksidan, och en (1) på framsidan.
  • "Lyxmodellen" Samsung Galaxy S10 Plus ska å sin sida ha inte mindre än tre bildsensorer på baksidan, samt två på skärmsidan.

En annan intressant detalj är att Galaxy S10-trion, enligt Ice universe, kommer att behålla den klassiska hörlursporten på 3,5 millimeter. Det skulle innebära att Samsunganvändare i så fall slipper adapter-trixandet som 0neplus- och Appleägare måste stå ut med om man vill använda trådade hörlurar.

2019 blir också året då vi ser de första kommersiella 5G-mobilerna. Huawei, Oneplus, HTC, LG och Sony har redan meddelat att de kommer att stödja tekniken.

Samsung förväntas lansera Galax S10 redan den 20 februari, men den då i en version som inte har stöd för 5G, hävdar Tech News Today.  Även Samsung förväntas att hoppa på tåget, men den variant av Galaxy S10 som förväntas lanseras den 20 februari kommer inte ha stöd för 5g, hävdar Tech News Today.

Enligt sajten kommer 5G-versionen av Galaxy S10, med projektnamnet SM-G977, att släppas först senare, men går inte närmare in på när lanseringen faktiskt kan ske.

2018-12-13 – Galaxy S10 blir rekorddyr och släpps den 20 februari

Samsung Galaxy S10 kommer att lanseras den 20 februari, några dagar före Mobile World Congress i Barcelona, det skriver tekniksajten Gizmodo som säger sig ha fått uppgifterna från en källa på en stor brittisk återförsäljare. Säljstarten i europeiska butiker kommer att bli den åttonde mars.

Precis som vi tidigare rapporterat verkar det som att Galaxy S10 kommer att släppas i tre varianter med varierande storlek, prestanda och framförallt prislapp.

Läs mer: Möt skärmhålet – Samsung och Huawei släpper nya mobiler utan notch

Om Gizmodos källa är att lita på kommer prisbilden se ut som följer i Storbritannien:

  • S10 Lite med 5,8 tums skärm och 128 GB lagring kostar 669 pund (drygt 7 600 kronor)
  • S10 med 6,1 tums skärm kostar 799 (Drygt 9 150 kronor) pund för 128 GB lagring och 999 (drygt 11 400 kronor) pund för 512 GB lagring.
  • S10 Plus med 6,4 tums skärm kostar 899 pund (knappt 10 300 kronor) för 128 GB lagring, 1 099 pund (knappt 12 600 kronor) för 512 GB lagring och 1 399 pund (16 000 kronor) för en hel terabytes lagring.

De svenska priserna kan förstås komma att justeras en aning, men om uppgifterna stämmer ger de en fingervisning om vad S10 kan kosta här.

2018-11-26 – "Samsung Galaxy S10 kan monsterminne"

Ny vecka, nya rykten om Galaxy S10. Den här gången handlar det om att Samsungs nästa toppmodell kan slå alla tidigare rekord när det gäller storlek på ram och lagringsminne - i alla fall bland etablerade tillverkare (ja, Turing Phone, jag tittar på dig).

Tidigare rykten gör gällande att Galaxy S10 kommer i fyra varianter med olika skärmstorlekar och prestanda. Kvartettens huvudnummer påstås bli "Beyond X", en phablet med 6,7 tumsskärm, fyra kamerasensorer på baksidan och stöd för 5G.

Nu skriver kinesisk media att en av varianterna av "Galaxy S10" ska utrustas med hela 12 gigabyte (gb) i ram och 1 terabyte (tb) i lagringsminne,  rapporterar BGR.  Uppgifterna kommer från en rapport från det Hong Kong-baserade företaget GF Securities, men informationen är än så länge obekräftad.

Det framkommer inte vilken av de fyra modellerna som uppgifterna gäller, men troligtvis rör det sig om lyxmodellen "Beyond X".

Det är alltid svårt att uppskatta sannolikheten i rykten som dessa. Samsung har redan släppt en mobiltelefon med 1 tb i lagringsminne sedan tidigare, höstens Galaxy Note 9. Det ökar chanserna för att även nästa Galaxy S-mobilen kan nå den nivån.

Men när det gäller arbetsminnen har Samsung ännu inte kunnat spränga ram-vallen på 10 gb i någon modell som har nått marknaden. Det höjer oddsen för att Samsung ska lyckas bygga in 12 gb ram i en modell som ska lanseras om bara några månader.

2018-11-22 – 4 varianter, 5G och 6 kameror

Samsung kommer att lansera inte mindre än fyra varianter av nästa flaggskepp, det uppger källor med insyn i bolaget för Wall Street Journal.

Huvudnumret blir en jätte på 6,7 tum som går under arbetsnamnet "Beyond X". Den ryktas få två kameror på framsidan och fyra på baksidan. Dessutom kan den blir Samsungs första telefon med stöd för 5G. Om uppgifterna stämmer kommer mobilen visas upp i början av nästa år och initialt att släppas i Sydkorea och USA.

Läs mer: Analys: ”Apple gör inte längre en Iphone vi bara måste ha”

De tre andra telefonerna kommer att bli mer välbekanta uppföljare till Galaxy S9 och släpps globalt. De kommer att ligga i olika skärmstorlekar där den minsta hamnar på 5,8 tum och den största på 6,4 tum. Den minst sägs få tre kameror och den största fem.

Det finns också indikationer på att Samsung kommer att införa omvänd trådlös laddning, så att du kan ladda upp andra enheter med hjälp av mobilen. Samma funktion som Huawei lanserade i sin Mate 20 Pro.

2018-11-14 – Här är processorn i Samsung Galaxy S10

I dag visade Samsung upp sitt nya chipset Exynos 9820 som med alla sannolikhet kommer att göra debut i Galaxy S10 i början av nästa år. Precis som Apple och Huawei före dem är Samsung nu nere på en tillverkningsteknik på under 10 nanometer, i det här fallet hamnar transistorstorleken på 8 nanometer.

Processorn ska vara 15-20 procent snabbare än den som sitter i årets topptelefoner från Samsung, men den riktigt imponerande siffran ligger i energiförbrukningen. Den ska minska med 40 procent vilket skulle kunna ge en fin skjuts i batteritid.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya vikbara mobilen Samsung Galaxy F

Chipet får också en ny och förbättrad grafikprocessor, Mali-G76, och en så kallad neuralprocessor som är skräddarsydd för att sköta ai-funktioner som ansiktsigenkänning och olika smarta kamerafunktioner. Räkna med andra ord med mycket snack om ai när Galaxy S10 presenteras.

Med de nya komponenterna ombord möjliggör chipet videoinspelningar med 4K-upplösning och 150 bildrutor i sekunden, eller 30 bildrutor i 8K-upplösning.

2018-11-14 – Så kan Galaxy S10 se ut

Samsung jobbar på tre versioner av Galaxy S10, det uppger i alla fall tekniksajten BGR. Två premiummodeller och en lågpris-variant. Och enligt rykten som vi samlat här nedan ser Galaxy S10+ ut att bli ett rejält lyft mot Galaxy S9+. Hittills har uppgifter om design varit sparsmakat. Men de erkände Samsung-läckaren "Ice universe" delade nyligen en bild på Twitter där man genom en skiss ser att Samsung Galaxy S10 och S10+ får den nya infinity-o-designen. Medan Lite-versionen inte får det.

En annan twittrare som brukar bjuda på läckor, Ben Geskin, har delat en konceptbild föreställandes en Samsung Galaxy S10. Han baserar designen på rykten om telefonen, det är alltså inte en färdig design från Samsung.

Men det är det närmsta vi kommit en färdigdesign, hittills. Ta bilden för vad det är. Samsung Galaxy S10 väntas presenteras i februari 2019.

2018-11-09 – Källa: Galaxy S10 får neural processor

Huawei har redan gjort det. Apple och Google likaså. Nu ser det ut som att även Samsung kommer att bygga in en dedikerad krets för neurala nätverk på systemchipet i nästa toppmodell.

Uppgifterna kommer från den sydkoreanska tidningen ET News, som har varit i kontakt med källor nära Samsung. Tidningen skriver att Galaxy S10 kommer att få en neuralprocessor med två kärnor som ska ta hand om prestandakrävande uppgifter som har med bildigenkänning, röstigenkänning och bildbearbetning att göra, skriver BGR.

Det ryktas även att chipet i Samsungs nästa prestandamodell kommer att vara tillverkat med 7-nanometersteknik. Både Apple och Huawei har redan i dag lanserat telefoner med 7 nanometers-transistorer.

När Samsung ska visa upp nästa flaggskeppsmodell är fortfarande okänt. En kvalicierad gissning är det kan se kring Mobile World Congress i Barcelona i  slutet av februari.

2018-10-04 - Triss i kameror?

Oneplus 6 har två, Huawei P20 Pro fyra och LG:s nya telefon inte mindre än fem. Ja, kameror alltså.

Samsung är inte sena att hänga på den trenden. För några veckor sedan lanserades Galaxy A7, en billigare modell som är den sydkoreanska teknikjättens första mobil med trippelkamera.

Nya rykten pekar på att även Samsungs nästa toppmodell kan få en liknande teknik, fast i en mer avancerard form.

Enligt sajten 91 Mobiles kommer Galaxy S10 vara utrustad med tre kamerasensorer, placerade på mobilens baksida.

Huvudsensorn uppges vara på 12 megapixel, och ska dessutom ha dubbla bländarlinser (f/1.5 och f/2.4) och inbyggd teknik för bildstabilisering.

Detta kompletteras med en andra 13-megapixelssensor med bildstablisering och en f/2.4-bländare. Den tredje sensorn i ordningen säga ha en vidvinkellins på hela 123 grader.

En rolig detalj som 91 Mobiles också tar upp är att Galaxy S10 sägs ha fått kodnamnet "Beyond".

2018-09-25 - Heta ryktet: fingeravläsare i skärmen

Fingeravtryckssensorernas era ser ut att gå mot sitt slut - i alla fall i den form som vi känner till i dag.

Det har spekulerats länge i att mobiljättarna vill ersätta dagens fysiska sensorer med teknik som är inbyggd direkt i mobilernas skärmar. Det skulle i praktiken innebära att du kan låsa upp telefonen bara genom att sätta tummen på glaset.

I december i fjol visade den kinesiska tillverkaren Vivo upp en konceptmobil med fingeravtrycksläsare i skärmen.

Samsung verkar ha tagit intryck. Färska rykten gör nämligen gällande att den sydkoreanske teknikjätten planerar att storsatsa på tekniken i och lanseringen av nästa toppmodell under nästa år, skriver Trusted Reviews.

Enligt obekräftade uppgifter är läsaren tillverkad av O-film och GIS och ska vara baserad på en ultraljudsdesign som Qualcomm står bakom.

Genom att använda ultraljudsvågor ska sensorn kunna läsa av fingeravtryck genom tjockt glas, skärmar, plast och metall, uppger Qualcomm.

Förutom att skanna av fingeratryck ska Qualcomms läsare även kunna registrera blodflöde och puls hos mobilanvändarna.

Den legandariske analytikern Ming-Chi Kuo, känd för sin bevakning av bland annat Apple, hävdar dessutom att Galaxy S10 ska komma i tre storlekar: 5,85 tum, 6,1 tum och 6,4 tum.

2018-09-18 - större skärm utan mobilen växer

Lanseringen av Samsungs nästa toppmodell är fortfarande långt bort, men det har redan börjat dyka upp rykten om den kommande telefonen.

Ett mycket tidigt rykte hävdar att ”Galaxy S10” ska få en större skärm än föregångaren S9 - utan att mobilen blir större sett till måtten.

Samsung ska åstadkomma detta genom att ändra bildförhållandet (på engelska aspect ratio) på sin toppmodell.

Dagens ”infinity display”-skärmar har bildförhållandet 18.5:9, vilket kan komma att ändras till 19:9, skriver sajten SamMobile.

Det nya bildförhållandet indikerar att S10 ska få samma storlek som Galaxy S9, men att Samsung får plats med mer skärmyta genom att minska kanterna i toppen och botten.

Läs mer: Tungt nederlag för Galaxy S9 i nytt prestandatest

Förhandsryktet går i linje med tidigare spekulationer om en helt ny design är att vänta i och med Galaxy S10. Den nuvarande toppmodellen Galaxy S9 är nästan identisk med föregångaren Galaxy S8.

I en färsk intervju med kinesisk media utlovande Samsungs mobilchef Dj Koh att Galaxy S10 kommer att innebära en "väldigt signifikant" förändring av toppmodellernas design.

Men vad denna förändring består i ville dock Koh inte fördjupa sig i, skriver sajten BGR.

Kalle Wiklund

Viktor Krylmark

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer