H&M och Google syr dataklänning ihop

2017-02-08 10:56  
The Data Dress. Foto: Ivyrevel

Klädjätten och sökjätten samarbetar för att göra kläder som anpassar sig efter situationen. The Data Dress presenterades på Stockholms modevecka.

H&M:s onlinemärke Ivyrevel och Google ligger bakom den uppkopplade klänningen The Data Dress, som anpassar sig efter bärarens aktiviteter. Klänningen hör ihop med kommande appen Coded Couture från Google. Tanken är att klänningens ägare aktiverar appen och ger den tillstånd att följa klänningens position. På så sätt lär sig plagget om sin bärares vanor.

Under tiden som en person bär klänningen fram växer olika, individuella mönster fram på plagget. I appen går det också att ställa in om klänningen ska visa upp sig i stilen Party, Gala eller Business.

Än så länge finns The Data Dress inte tillgänglig i butik, utan testas enligt Business Insider, av en grupp utvalda modelejon. Den som är sugen kan anmäla sig som testpilot på Ivyrevels hemsida.

Mer om: Klänning Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer